Во терористички напад во Расулајн на северот на Сирија се ранети 4 цивили од кои еден потешко

Во градчето Расулајн на северот на Сирија, во непосредна близина на границата со Турција, наспроти Џејланпинар кај градот Шанлиурфа, експлодира бомба поставена на еден пазар за зеленчук, при што се ранети четворица цивили од кои еден потешко

1520310
Во терористички напад во Расулајн на северот на Сирија се ранети 4 цивили од кои еден потешко

Во реализиран терористички бомбашки напад во градчето Расулајн во северниот дел на Сирија се ранети четворица цивили од кои еден потешко.

Во центарот на градчето Расулајн на северот на Сирија, веднаш во непосредна близина на границата со Турција, наспроти населеното место Џејланпинар, кај градот Шанлиурфа, експлодира бомба поставена на еден пазар за зеленчук.

Во нападот се ранети четворица цивили од кои еден потешко.

Ранетите се префрлени во болницата во Расулајн.

Локалните безбедносни сили започнаа истрага во врска со нападот за којшто се стои на можноста дека е реализиран од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК.Слични вести