Азербејџанската армија сруши уште еден воен авион на Ерменија „Су-25“

Министерство за одбрана на Азербејџан соопшти дека во правец на градот Зенгилан е срушен воен авион од типот Су-25 во сопственост на Ерменија кој се обидел да изврши напад врз позициите на азербејџанската армија

1520046
Азербејџанската армија сруши уште еден воен авион на Ерменија „Су-25“

Азербејџанската армија која продолжува да им нанесува тешки загуби на ерменските сили на фронтот собори уште еден воен авион Су-25 на Ерменија..

Министерство за одбрана на Азербејџан соопшти дека во правец на градот Зенгилан е срушен воен авион од типот Су-25 во сопственост на Ерменија кој се обидел да изврши напад врз позициите на азербејџанската армија.

Во соопштението се вели дека ерменскиот воен авион е соборен од страна на азербејџанските сили за противвоздушна одбрана.Слични вести