Азерејџанската војска од ерменска окупација ослободи уште 13 села

Да живее азербејџанската армија! Карабах е Азербејџан!

1517643
Азерејџанската војска од ерменска окупација ослободи уште 13 села

 

Азерејџанската војска од ерменската окупација ослободи уште 13 села.

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев истакна дека уште 13 села во Зенгилан, Фузули, Џебраил и Губадли се ослободени од ерменската окупација.

Алиев на својот профил на Твитер истакна дека селата Прв Агали, Втор Агали, Трет Агали, Зернели во околината на Зенгилан; Мандили во околината на Фузули; Казанземи, Ханагабулак, Чулу, Кушчулар, Караагач во околината на Џебраил; како и селата Кијасли, Едилџе, Килиџан во околината на Губадли се ослободен од ерменската окупација.

Алиев, пораката ја заклучи со слоганот:

"Да живее азербејџанската армија! Карабах е Азербејџан!".

Азербејџанската армија во операцијата што ја започна во Нагорно Карабах на 27 септември, од ерменската окупација ослободи 4 градски центри, 3 оштини и околу 170 села и некои важни ридови.Слични вести