Ерменија повторно изврши напади врз невините цивили

Ерменија со цел да ги надомести воените загуби го прекршила хуманитарниот прекин на огнот и уби невини цивили

1517013
Ерменија повторно изврши напади врз невините цивили

 

Во ерменскиот напад врз азербејџански цивилни населби загинаа 4 цивили, меѓу кои и едно дете, а 10 цивили беа повредени.

Азербејџанскиот потпретседател Хикмет Хаџиев во изјавата во врска со нападот рече Ерменија со цел да ги надомести воените загуби го прекрши хуманитарниот прекин на огнот и уби невини цивили.

Хаџиев изјави дека досега во ракетниот напад на Барда животите ги загубија 4 цивили, меѓу кои се  наоѓаа жени и деца, а повредени се 10 цивили.Слични вести