Азербејџанската армија неутрализира 4 беспилотни летала на Ерменија

Од 03:00 до 09:00 часот по локално време од страна на азербејџанските сили за противвоздушна одбрана се погодени и срушени 2 беспилотни летала на Ерменија, а 2 беспилотни летала се спуштени на земјата со технички средства

1514738
Азербејџанската армија неутрализира 4 беспилотни летала на Ерменија

Азербејџанската армија неутрализира 4 беспилотни летала во сопственост на Ерменија.

Во објавеното соопштение од азербејџанското Министерство за одбрана се истакнува дека од 03:00 до 09:00 часот по локално време од страна на азербејџанските сили за противвоздушна одбрана се погодени и срушени 2 беспилотни летала на Ерменија.

Во соопштението воедно се вели дека со технички средства се спуштени на земјата и 2 ерменски беспилотни летала.Слични вести