Ерменската армија истрела балистички ракети врз азербејџанските градови Сијезен, Гебеле и Ќурдемир

Министерството за одбрана на Азербејџан соопшти дека денеска утрово околу 07:00 часот по локално време се истрелани три ракети врз градот Сијезен, а околу 09:00 часот се истрелани уште две ракети врз градот Гебеле и една ракета врз градот Ќурдемир.

1513737
Ерменската армија истрела балистички ракети врз азербејџанските градови Сијезен, Гебеле и Ќурдемир

Ерменската армија истрела балистички ракети врз азербејџанските градови Сијезен, Гебеле и Ќурдемир.

Во објавеното соопштение од Министерството за одбрана на Азербејџан се истакнува дека денеска утрово околу 07:00 часот по локално време се истрелани три ракети врз градот Сијезен, а околу 09:00 часот се истрелани уште две ракети врз градот Гебеле и една ракета врз градот Ќурдемир.

Во соопштението се вели дека балистичките ракети се истрелани од териториите на Ерменија и дека се таргетирани цивилите.

Во истото соопштение се додава дека во овие реализирани ракетни напади нема човечки загуби.Слични вести