Азербејџан започна со сериско производство на камиказе дронови „İti Qovan“

Во објавеното соопштение од азербејџанското Министерство за одбранбена индустрија се истакнува дека се премина кон производство на камиказе дронови (беспилотни летала) од нов тип со посилно разорно дејство наречени „İti Qovan“

1514004
Азербејџан започна со сериско производство на камиказе дронови „İti Qovan“

Во Азербејџан започна сериско производство на камиказе беспилотни летала (дронови) од нов тип.

Во објавеното соопштение од азербејџанското Министерство за одбранбена индустрија се истакнува дека се премина кон производство на камиказе дронови (беспилотни летала) од нов тип, со посилно разорно дејство.

На овие нови камиказе дронови (беспилотни летала) им е дадено името „İti Qovan“ (Ити Гован), инаку израз којшто азербејџанскиот претседател Илхам Алиев го употреби во еден свој говор во кој за ерменската армија рече дека „Ги гониме како куче.“

Како што се истакнува, новите камиказе дронови (беспилотни летала) чие производство е завршено и се предадени на азербејџанската армија.Слични вести