Во ерменските напади досега загинаа 63 азербејџански цивили, над 292'јца цивили се ранети

Главното јавно обвинителство на Азербејџан соопшти дека во реализираните напади од страна на Ерменија од 27 септември до 19 октомври животот го загубија 63 азербејџански цивили, а над 292'јца цивили се ранети

1513393
Во ерменските напади досега загинаа 63 азербејџански цивили, над 292'јца цивили се ранети

Во реализираните напади од страна на Ерменија со топови и ракети врз азербејџанските цивилни населени места, досега животот го загубија 63 цивили, над 292'јца цивили се ранети. 

Главното јавно обвинителство на Азербејџан ги соопшти човечките загуби и причинетите материјални штети во реализираните напади од страна на Ерменија од 27 септември до 19 октомври.

Според тоа, во навединиот период досега животот го загубија 63 азербејџански цивили, а над 292'јца цивили се ранети.

Во ерменските напади се оштетени и доведени во неупотреблива состојба 1.981 куќа, 90 повеќеспратни згради и 386 јавни згради.

 Слични вести