Азербејџанската армија сруши уште 3 беспилотни летала на Ерменија

Азербејџанското Министерство за одбрана соопшти дека денеска од 12:55 до 13:30 часот по локално време од страна на азербејџанските сили за противвоздушна одбрана се срушени 3 беспилотни летала на Ерменија

1513387
Азербејџанската армија сруши уште 3 беспилотни летала на Ерменија

Азербејџанската армија сруши уште 3 беспилотни летала во сопственост на Ерменија.

Во објавеното соопштение од азербејџанското Министерство за одбрана се истакнува дека денеска од 12:55 до 13:30 часот по локално време од страна на азербејџанските сили за противвоздушна одбрана се срушени 3 беспилотни летала на Ерменија.

Во соопштението се споделува информацијата дека две ерменски беспилотни летала се срушени во правец на градот Фузули, а едно беспилотно летало е срушено во правец на градот Тертер.

Азербејџанските сили за противвоздушна одбрана утрово срушија едно, а вчера две беспилотни летала во сопственост на Ерменија.Слични вести