САД ги поканиле министрите за надворешни работи на Азербејџан и Ерменија во Вашингтон

Според веста на весникот „Политико“, азербејџанскиот министер за надворешни работи Џејхун Бајрамов и ерменскиот министер за надворешни работи Зохран Мнатсаканјан ја прифатиле поканата на американскиот државен секретар Мајк Помпео

1512074
САД ги поканиле министрите за надворешни работи на Азербејџан и Ерменија во Вашингтон

Како што се наведува државниот секретар на Соединетите Американски Држави (САД) Мајк Помпео ги поканил министрите за надворешни работи на Азербејџан и Ерменија во Вашингтон.

Според веста на весникот „Политико“, азербејџанскиот министер за надворешни работи Џејхун Бајрамов и ерменскиот министер за надворешни работи Зохран Мнатсаканјан, ја прифатиле поканата на американскиот државен секретар Мајк Помпео.

Според тоа, се наведува дека Помпео најпрвин ќе се состане со Џејхун Бајрамов, а потоа и со Зохраб Мнатсаканјан .

Во веста на „Политико“ се истакнува дека американската страна презела иницијатива во истиот ден да се одржи и тројна средба, меѓутоа се додава дека тоа сѐ уште не е разјаснето.Слични вести