Историски момент во Нагорно Карабах: По изминати 28 години за прв пат се читаше езан

Од едно ослободено село во Нагорно Карабах од ерменска окупација, за прв пат по изминати 28 години се издигна гласот на езанот

1512344
Историски момент во Нагорно Карабах: По изминати 28 години за прв пат се читаше езан

Во едно од ослободените села од ерменска окупација во Нагорно Карабах, за прв пат по изминати 28 години се читаше езан (повик за клањање намаз, молитва).

Името на селото, поради безбедносни причини не е соопштено.

Од ослободеното село во Нагорно Карабах од ерменска окупација, за прв пат по изминати 28 години се издигна гласот на езанот.

Азербејџанските војници за овековечување на тој момент го снимаа читањето на езанот.

Радоста којашто ја доживеаја пак, можеше да се прочита од нивните очи.Слични вести