Ерменија изврши топовско гранатирање врз фабрика за памук во азербејџанскиот град Тертер

Надлежни во областа засега не ги споделија информациите во врска со тоа дали има или колку лица го загубија животот или се ранети во нападот

1511966
Ерменија изврши топовско гранатирање врз фабрика за памук во азербејџанскиот град Тертер

Ерменија прекршувајќи го прогласениот прекин на огнот изврши жестоко топовско гарантирање врз фабрика за памук во градот Тертер во Азербејџан.

Во извршениот напад се појави пожар во делот на магацинот на фабриката.

Надлежни во областа засега не ги споделија информациите во врска со тоа дали има или колку лица го загубија животот или се ранети во нападот.

Топовските гарантирања од страна на Ерменија врз областа продолжуваат интензивно, поради што не се дозволува во областа да се доближи никој.Слични вести