Протести за поддршка на Азербејџан во Италија

Околу 300 лица кои се собраа на плоштадот „Монтечиторио“ пред Претставничкиот дом во главниот град Рим

1510088
Протести за поддршка на Азербејџан во Италија

 

Азербејџанските Турци кои живеат во Италија одржаа протести против бомбардирањето на Ерменија врз цивилните населби во Азербејџан и ерменската окупација на Нагорно Карабах.

Околу 300 лица кои се собраа на плоштадот „Монтечиторио“ пред Претставничкиот дом во главниот град Рим, на протестите против ерменската окупација на Нагорно Карабах и неодамнешните напади, исто така испратија пораки за поддршка на азербејџанската армија.

На демонстрациите на кои се вееја знамиња на Турција и Азербејџан, беа отворени транспаренти на кои пишуваше: „Карабах му припаѓа на Азербејџан“, „Геноцид во Хоџали“, „правда за Хоџали“, „Спречете ги ерменските напади“. Демонстрантите честопати извикуваа „Карабах му припаѓа на Азербејџан“, „Правда за Хоџали“, „Цивилите во Генџе (Гања) се изложени на масакр“.Слични вести