Ерменската армија изврши напад врз гробишта во Тертер: Загинаа тројца азербејџански цивили, а тројца се ранети

Азербејџанскиот потпретседател Хикмет Хаџиев на својот профил на социјалната мрежа Твитер информира дека Ерменија намерно реализираше напад врз гробишта во градот Тертер во кој загинаа тројца цивили, а тројца се ранети

1509733
Ерменската армија изврши напад врз гробишта во Тертер: Загинаа тројца азербејџански цивили, а тројца се ранети
azerbaycan terter mezarlık.jpg

Во реализиран напад од страна на ерменската армија за време на посета на гробишта во градот Тертер животот го загубија тројца цивили, а тројца се ранети.

Соопшението во врска со овој напад на ерменската армија пристигна од азербејџанскиот потпретседател Хикмет Хаџиев кој на својот профил на социјалната мрежа Твитер информира дека Ерменија намерно реализираше напад врз гробишта во градот Тертер во кој загинаа тројца цивили, а тројца се ранети.

Хаџиев во својата споделена објава на социјалната медија напиша дека Ерменија затскривајќи се зад хуманитарниот прекин на огнот врши терористичка политика, а воедно додаде дека Азербејџан го задржува своето право за заштита на цивилите.  Слични вести