Илхам Алиев: Азербејџанската армија ослободи од ерменска окупација уште 8 села

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев на својот профил на Твитер напиша: „Јуначката азербејџанска армија ги ослободи од окупација селата Карадагли, Хатунбулак, Караколлу кај Фузули и селата Булутан, Меликџанли, Кемертук, Теке и Тагасер.“

1509050
Илхам Алиев: Азербејџанската армија ослободи од ерменска окупација уште 8 села

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев на својот профил на социјалната мрежа Твитер сооптши дека азербејџанската армија ослободи од ерменска окупација уште 8 села.

Алиев во својата објава напиша: „Јуначката азербејџанска армија ги ослободи од окупација селата Карадагли, Хатунбулак, Караколлу кај Фузули и селата Булутан, Меликџанли, Кемертук, Теке и Тагасер кај Хоџавенд. Да живее азербејџанската армија, Карабах е на Азербејџан.“

 Слични вести