Министрите за надворешни работи на Азербејџан и Ерменија на разговори во Москва

Разговорите се одржуваат под претседателство на рускиот министер за надворешни работи С. Лавров, азербејџанската делегација ја предводи министерот за надворешни работи Џ. Бајрамов, а ерменската делегација министерот за надворешни работи З. Мнатсаканјан

1506245
Министрите за надворешни работи на Азербејџан и Ерменија на разговори во Москва

Азербејџан и Ерменија, по судирите коишто продолжуваат приближно две недели за прв пат се состанаа на иста маса.

Разговорите коишто се одржуваат на покана на рускиот претседател Владимир Путин, започнаа во Москва под претседателство на рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Азербејџанската делегација ја предводи министерот за надворешни работи Џејхун Бајрамов, а ерменската делегација министерот за надворешни работи Зохраб Мнатсаканјан.

На разговорите ќе се разговара за условите за прекин на огнот.

Инаку, азербејџанскиот претседател Илхам Алиев за постигнување прекин на огнот го постави условот за повлекување на Ерменија од окупираните територии и извинување од Азербејџан.Слични вести