Столтенберг рече дека НАТО претставува поволна платформа за дијалог

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг рече дека Грција и Турција се вредни сојузници

1496206
Столтенберг рече дека НАТО претставува поволна платформа за дијалог

 

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, опишувајќи ги Грција и Турција како вредни сојузници, рече дека алијансата е платформа за дијалог.

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг по телефонскиот разговор со претседателот Реџеп Тајип Ердоган сподели објава на својот профил на Твитер.

Столтенберг истакна дека со претседателот Ердоган остварил телефонски разговор во врска со ситуацијата во Источниот Медитеран и напорите за воено разградување на тековните пролеми и спречување на несакани настани и несреќи во НАТО и додаде дека Грција и Турција се вредни сојузници, НАТО е платформа за дијалог“.Слични вести