Азербејџанската армија сруши ерменско беспилотно летало

Во објавеното писмено соопштение од азербејџанското Министерство за одбрана се истакнува дека вчера во вечерните часови е срушено беспилотно летало на Ерменија кое реализирало извидувачки лет над териториите на Азербејџан

1494228
Азербејџанската армија сруши ерменско беспилотно летало

Азербејџанската армија сруши беспилотно летало на Ерменија.

Во објавеното писмено соопштение од азербејџанското Министерство за одбрана се истакнува дека вчера во вечерните часови е срушено беспилотно летало на Ерменија кое реализирало извидувачки лет над териториите на Азербејџан.

Како што се истакнува се трага по деловите на собореното ерменско беспилотно летало.

Во соопштението не се дадени детални информации во однос на тоа каде точно е срушено ерменското беспилотно летало, додека на социјалните медиуми се тврди дека настанот се случил во градот Шемкир којшто всушност не се наоѓа на границата со Ерменија.Слични вести