Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во светот

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Бразил од Ковид-19 се зголеми за уште 366 лица

1482023
Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во светот

Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во светот.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот се зголеми на 851 330, на инфектираните на 25 437 000, на оздравените на 17 750 000.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во САД која важи за седиште на епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) се зголеми на 187 236, бројот на инфектираните на 6 176 000. Кај младиот Американец кој двапати беше заразен од Ковид-19 беше забележана различна генетска низа на вирусите.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Бразил, втората земја по САД која што најмногу е погодена од Ковид-19 се зголеми за уште 366 лица. Според податоците на Министерството за здравство на Бразил, вкупнот број на смртните случаи од Ковид-19 во земјата изнесува 120 896, на инфектираните се зголеми за уште 16 158 и изнесува 3 862 311.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Велика Британија се зголеми на 41 499. Бројот на инфектираните се зголеми на 334 467.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Мексико се зголеми за уште 339 и изнесува 64 158. Бројот на инфекктираните се зголеми за уште 4 129 и изнесува 595 841.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Франција се зголеми за уште 4 и изнесува 30 606, додека на инфектираните за уште 5 413 и достигна 277 943. Научниот совет на Францја соопшти дека наесен и во зимските месеци се стравува од вториот бран на епидеимијата.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Австралија од 1 март наваму кога беше доживеан првиот смртен случај, за само еден беа занележани 41 смтрни случаи. На тој начин вкупниот број на мртни случаи во земјата се зголеми на 652, а на инфектираните на 25 746.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во некои други земји во светот е како што ледува: Италија 35 477, Шпанија 29 011, перу 28 788, Колумбија 19 364 и Чиле 11 244.Слични вести