Во поплавите предизвикани од монсунските дождови во Пакистан животот го загубија 90 лица

Во поплавите предизвикани од монсунските дождови коишто 3 дена како продолжуваат во североисточниот дел на Пакистан досега го загубија животот вкупно 90 лица

1478949
Во поплавите предизвикани од монсунските дождови во Пакистан животот го загубија 90 лица

Во поплавите предизвикани од монсунските дождови во североисточниот дел на Пакистан животот го загубија 90 лица. 

Поради силните врнежи од дожд е причинета голема штета во пристанишниот град Карачи.

Како што се истакнува пакистанскиот премиер Имран Хан испратил војска за реализирање на активностите за пребарување и спасување во населените места во градот Карачи кои останале под вода.

Врнежите од дожд во Карачи се очекува да продолжат и во наредните денови.

Во поплавите предизвикани од врнежите коишто 3 дена како продолжуваат во североисточниот дел на земјата досега животот го загубија вкупно 90 лиц, а се оштетени 1.000 куќи. 

Инаку, монсунските дождови кои се влијателни во Јужна Азија во периодот јуни-септември стануваат причина за елементарни непогоди и несреќи од големи димензии.Слични вести