Азербејџанските војници заробија еден ерменски потпоручник командант на извидувачки тим

Азербејџанските војници спречија обид за саботажа на ерменската армија во правец на градот Горонбој на фронтовата линија и притоа заробија еден ерменски потпоручник командант на извидувачкиот тим

1477802
Азербејџанските војници заробија еден ерменски потпоручник командант на извидувачки тим

Азербејџанските војници заробија командант на тим за извидување на ерменската армија кој извршил обид за саботажа на фронтовата линија.

Според објавеното соопштение од азербејџанското Министерство за одбрана, азербејџанските војници спречија обид за саботажа на ерменската армија во правец на градот Горонбој на фронтовата линија.

Притоа ерменските војници претрпеле загуби и се повлекле назад, додека бил заробен еден потпоручник за кого е установено дека бил командант на ерменскиот извидувачки тим.Слични вести