Украина бара да и се додели статус на земја посматрач во Турскиот совет

Заменик министерката за надворешни работи на Украина Емине Џеппар истакна дека сакаат да станат земја посматрач во Турскиот совет

1477540
Украина бара да и се додели статус на земја посматрач во Турскиот совет

Заменик министерката за надворешни работи на Украина Емине Џеппар соопшти дека сакаат да станат земја посматрач во Турскиот совет, а како што рече за да ја постават овде на дневен ред илегалната анексија на Крим од страна на Русија.

Според веста објавена во украинскиот печат, заменик министерката за надворешни работи Емине Џеппар истакна дека сакаат да станат земја посматрач во Турскиот совет.

Привлекувајќи внимание дека Турскиот совет е меѓународна платформа на којашто би можеле да го постават на дневен ред прашањето на Крим и на кримските Татари, Џеппар истакна дека освен тоа планираат да одржат конференција во Киев во врска со безбедносните проблеми на Крим.Слични вести