Расте биланост на Ковид-19 во светот

Бројот на оздравените од Ковид-19 во светот се згоеми на 15 558 000

1476876
Расте биланост на Ковид-19 во светот

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот изнесува над 797 925 лица, на заразените над 22 911 850, а на пациентите чија здравствена состојба се подобри над 15 558 000.

Бројот на смртните случаи во САД која важи за седиште на епидемијата на Ковид-19 во светот се зголеми за уште 1 061 и изнесува 177 456, додека бројот на заразените на 5 747 544. Повторно почна да се вложува состобата на возрасните во домовите за нега на старц и изнемоштени лица во земјата. Последните извештаи покажуваат дека расте бројот на случаите на инфектирани и смртните случаи. Според извештаите, на 31 мај бројот на инфектираните од Ковид-19 во домовите изнесуваше 9 072, на 21 јуни оваа бројка се намали на 5 468. Додека на 19 јули бројката се зголеми на 8 628.

Бројот на смртните случаи во последните 24 часа во Бразил која важи за седиште на епидемијата во Латинска Америка се зголеми за уте 1 204 и изнесува 112 423, додека на заразените се зголеми за уште 45 323 и изнесува 3 505 097.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Мексико се зголеми за уште 625 и изнесува 59 106, додека на заразените за уште 6 775 и достигна 543 806.

Бројот на смртните случаи во Велика Британија која важи за седиште на епидемијата во Европа изнесува 41 403, додека на инфектираните 322 380.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Италија изнесува 35 418, во Франција 30 490, во Шпанија 28 813, во Перу 27 034, во Колумбија 16 183 и во Чиле 10 671.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Канада во последните седум дена се зголеми за 50 и достигна 9 054. Бројот на позитивните случаи на инфектираните се зголеми за уште 3 019 и изнесува 125 395.Слични вести