Израелски воени авиони реализираа воздушен напад врз Газа

Израелската армија соопшти дека е реализиран воздушен напад врз неколку цели на Хамас во Газа

1472936
Израелски воени авиони реализираа воздушен напад врз Газа

Израелски воени авиони реализираа воздушен напад врз неколку цели на Газа.

Во објавеното писмено соопштение од израелската армија се истакнува дека во Газа се погодени неколку цели меѓу кои еден тунел, пунктови за набљудување и еден пункт на системот за противвоздушна одбрана на Намас. 

Како што се вели воздушниот напад е реализиран како одговор на испратените балони со запалив гас хелиум.

Инаку, израелската армија и вчера и завчера соопшти дека се погодени цели на Хамас во Газа.Слични вести