Бројот на жртвите во поплавите во Јемен се зголеми на 174 лица

Според добиени информации од владини извори, поради неповолните временски узлови коишто владеат во земјата во областите под контрола на владата во последните 3 недели животот го загубија 40 лица со што бројот на жртвите во поплавите се зголеми на 174 лица

1471831
Бројот на жртвите во поплавите во Јемен се зголеми на 174 лица

Бројот на жртвите во поплавите предизвикани од силните врнежи од дожд во Јемен се зголеми на 174 лица.

Според добиени информации од владини извори, поради неповолните временски узлови коишто владеат во земјата во областите под контрола на владата во последните 3 недели животот го загубија 40 лица.

Како што се истакнува две третини од жртвите се од градот Мариб во источниот дел на земјата и дека во поплавите има и повредени лица.

И Хусите соопштија дека од поплавите во главниот град Сана животот го загубија 134 лица, а 124 лица се повредени.

Инаку, поради недоволната инфраструктура поплавите во Јемен стануваат причина за трагични резултати. 

 

trthaber/web/remziСлични вести