Бројот на загинатите во лизгањето на земјиштето во Индија се зголеми на 29 лица

Бројот на загинатите во лизгањето на земјиштето предизвикано од силните врнежи од дожд во провинцијата Керала во Индија се зголеми на 29 лица

1469759
Бројот на загинатите во лизгањето на земјиштето во Индија се зголеми на 29 лица

Бројот на загинатите во лизгањето на земјиштето предизвикано од силните врнежи од дожд во провинцијата Керала во Индија, се зголеми на 29 лица 

Според веста во националниот печат, продолжуваат активностите за пребарување и спасување во погоденото подрачје од лизгањето на земјиштето предизвикано од силните врнежи од дожд во петокот во областа Идуки во провинцијата.

Полициски функционери истакнаа дека во погоденото подрачје досега се пронајдени мртвите тела на 29 лица и дека постои загриженост од зголемување на бројот на загинатите.Слични вести