Благодарност од сириските граѓаните на Идлиб на турските војници

Турските војници покажуваат почит кон сите граѓани, без оглед на нивната возраст

1464430
Благодарност од сириските граѓаните на Идлиб на турските војници

Сириските граѓани на Идлиб изразија багодарност на турските војници кои подадоа рака на пријателство и топлина.

На видеоспотот што беше споделен преку профилите на социјаните медуми на Министерството за национална одбрана на Турција беа изнесени ставовите и погледите на Сиријците во Идлиб.

Сиријците на видеоснимката освен тоа што ја изразија благодарноста на турските војници, го рекоа следното:

„Турските војници покажуваат почит кон сите граѓани, без оглед на нивната возраст, а исто така многу добро се однесуваат  кон нас. Тоа е божја благодет и состојбата со нив е мнофу подобра, Тие за нас и нашата безбедност ги напуштија своите семејства  дојдоа на овие територии. Се надеваме ќе се подобри состојбата и дека во иднина ќе биде подобро. Војниците многу добро се однесуваат кон нас.“Слични вести