Азербејџанската војска собори беспилотно летало на Ерменија

Министерството за одбрана на Азербејџан заедно со соопштението ги објави и фотографиите на собореното беспилотно летало

1464421
Азербејџанската војска собори беспилотно летало на Ерменија

Азербејџанската војска собори едно беспилотно летало на Ерменија.

Во писменото соопштение кое беше обајвено од страна на Министерството за одбрана на Азербејџан беше истакнато дека беше соборено и уништено едно беспилотно летало на Ерменија кое ги набљудуваше азербејџанските гранични позиции во областа Товуз.

Министерството заедно со соопштението ги објави и фотографиите на собореното беспилотно летало.Слични вести