Чавушоглу оствари средба со Ареаза

И се заблагодарувам на Турција за помошта во комплети за тестирање, материјали и опрема во борбата проотив новиот тип на коронавирусот (Ковид-19), рече Ареаза

1463733
Чавушоглу оствари средба со Ареаза

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу оствари средба со венецуелскиот колега Хорге Ареаза.

Венецуелскиот министер за надворешни работи Хорге Ареаза во објавата преку профилот на твитер истакна дека остварил средба со министерот за надворешни работи на Турција, Мевљут Чавушоглу.

Ареаза во објавата истакна дека со министерот Чавушоглу остварил видео средба и размениле мислења за мултилатералната политичка соработка меѓу двете земји. Исто така ги разгледавме заедничпките проекти и можностите за нова соработка. И се заблагодарувам на Турција за помошта во комплети за тестирање, материјали и опрема во борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19), рече Ареаза.

Медицинската помош и опрема во износ од 15 тони којашто Турција и ја испрати на Венецуела во рамките на борбата против Ковид-19, на 18 јули пристигна на аеродромот во Каракас.Слични вести