Честитки од Ханије до Ердоган по повод отворањето на џамијата Аја Софија

Исмаил Ханије во пораката до претседателот Ердоган му се заблагодари за поддршшката на легитимното право на Палестинскиот народ за одбрана на териториите на татковината  светите вредности како што се Ерусалим и Ал-Акса

1462547
Честитки од Ханије до Ердоган по повод отворањето на џамијата Аја Софија

Шефот на политичкото биро на Хамас Исмаил Ханије му честиташе на претседателот Реџеп Тајип Ердоган за свеченото отворње на џамијата Аја Софија Кебир Шериф. Во соопштението кое беше објвено од страна на канцеларијата на шефот на политичкото биро Хамас, Ханије на претседателот Ердоган му испрати порака со честитки по повод клањањето на првиот петочен намаз

Исмаил Ханије во пораката до претседателот на Република Турција, Ердоган исто така му се заблагодари за поддршшката на легитимното право на Палестинскиот народ за одбрана на териториите на татковината  светите вредности како што се Ерусалим и Ал-Акса.

Ханије меѓудругот изрази гордост од братствто меѓу турксиот и палестинскиот народ.Слични вести