Предупредување од ОН за порастот на бројот на случаите на зараза од Ковид-19 во Сирија

Портпаролот на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Стефан Дујарич на редовното дневно информирање на претставниците на печатот рече: „Загрижени сме од зголемувањето на случаите на Ковид-19 во Сирија.“

1455896
Предупредување од ОН за порастот на бројот на случаите на зараза од Ковид-19 во Сирија

Обединетите нации (ОН) предупредија дека се забележува раст во бројот на случаите на зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Сирија.

Портпаролот на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Стефан Дујарич на редовното дневно информирање на претставниците на печатот рече: „Загрижени сме од зголемувањето на случаите на Ковид-19 во Сирија.“

Велејќи дека во областите под контрола на сирискиот режим од Ковид-19 починаа 21 лице, а бројот на случаите на зараза се зголеми на 439, Дујарич информира дека во северозападниот дел на Сирија се регистрирани 8 случаи на зараза, а во североисточниот дел еден смртен случај и 6 случаи на зараза.

Портпаролот на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Стефан Дујарич воедно предупреди дека и покрај тоа што бројот на случаите на зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Сирија е мал во споредба со другите земји, порастот во бројот на случаите претставува многу голем ризик особено во областите од кои се раселени голем број луѓе.Слични вести