Расте биланост на Ковид-19 во светот

Бројот на оздравените изнесува над 6 114 000

1448115
Расте биланост на Ковид-19 во светот

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот изнесува над 522 000, на заразените над 11 милиони, а на оздравените над 6 114 000.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Велика Британија која важи за седиште на епидемијата во Европа, во последните 24 часа се зголеми за уште 89 лица и изнесува 43 995. Бројот на дијагностицираните инфектирани се зголеми за уште 576, додека вкупниот број на заразени изнесува 283 757.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Италија се зголеми за уште 30 и изнесува 34 818. Во последните 24 часа во земјата бројот на заразените се намали за 195 и изнесува 15 060, додека беа регистрирани 201 новоинфектирани.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Франција во последните 24 часа се зголеми за уште 14 и изнесува 29 875, додека бројот на новоинфекираните се зголеми за уште 569 и изнесува 202 875.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Швајцарија изнесува 1 965, додека бројот на заразените изнесува 31 967.Слични вести