Изборниот праг во Киргистан се намал на 7 отсто

Претстојните парламентарни избори во Киргистан кои се одржуваат на 5 години, ќе се одржат на 4 октомври

1446572
Изборниот праг во Киргистан се намал на 7 отсто

Претседателот на Киргистан Соронбај Женбеков го одобри законот со кој изборниот праг од 9 се намали на 7 отсто.

Според писменото соопштение кое беше обајвено од страна на претседателскиот прес центар, претседателот Женбеков го одобри законот за промена на законот за избор на претседателот и пратениците, а со кој се уредува влезот на политичките партии во парламентот.

Законот со кој изборниот праг од 9 се намалува на 7 отсто беше усвоен на 18 јуни од страна на Собранието на Киргистан.

Претстојните парламентарни избори во Киргистан кои се одржуваат на 5 години, ќе се одржат на 4 октомври.Слични вести