Во турска џамија во Њујорк се направени тестирања за антитела

Во програмата во организација на Генералниот конзулат на Турција во Њујорк и Турско-американскиот комитет за ориентација (TASC), членовите на турската заедница се стекнаа со можност да направат тестирања за антитела

1443425
Во турска џамија во Њујорк се направени тестирања за антитела

Во градот Њујорк во Соединетите Американски Држави (САД) во една турска џамија која делува во склопот на Управата за верски прашања се направени тестирања за антитела на турските државјани од новиот тип коронавирус (Ковид-19). 

Во програмата во организација на Генералниот конзулат на Турција во Њујорк и Турско-американскиот комитет за ориентација (TASC), членовите на турската заедница се стекнаа со можност да направат тестирања за антитела.

Надлежни истакнаа дека доколку постои барање за тоа ќе продолжат да се прават тестирања и во другите џамии и центри кои се во услуга на турската заедница во САД.Слични вести