Предупредување од СЗО: Ковид-19 не си заминува, напротив пандемијата расте

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус во врска со новиот тип коронавирус (Ковид-19) го достави следното предупредување: „Ковид-19 не си заминува. Напротив пандемијата расте.“

1441920
Предупредување од СЗО: Ковид-19 не си заминува, напротив пандемијата расте

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) д-р Тедрос Аданом Гебрејесус говореше на отворањето на програмата којашто се одржа преку видеоконференција по повод Денот на јавната услуга на Обединетите нации (ОН).

Гебрејесус во својот говор меѓу другото се осврна и на текот на пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) во врска со што го рече следното: „(Новиот тип коронавирус) Ковид-19 не си заминува. Напротив пандемијата расте. Продолжува да расте бројот на случаите на зараза и на смртните случаи.“ 

 Слични вести