Израелските сили притворија 17 Палестинци на Западниот Брег и во Источен Ерусалим (Кудс)

Во објавеното писмено соопштение од Палестинското здружение на затвореници се истакнува дека израелските сили синоќа реализираа упади во некои области на Западниот Брег и во Источен Ерусалим (Кудс)

1440844
Израелските сили притворија 17 Палестинци на Западниот Брег и во Источен Ерусалим (Кудс)

Израелските сили, во различни области на Западниот Брег и во Источен Ерусалим (Кудс) кои се наоѓаат под окупација, притворија 17 Палестинци.

Во објавеното писмено соопштение од Палестинското здружение на затвореници се истакнува дека израелските сили синоќа реализираа упади во некои области на Западниот Брег и во Источен Ерусалим (Кудс).

За време на овие упади, од страна на израелските сили со различни тврдења се притворени 16 Палестинци на Западниот Брег и еден Палестинец во Источен Ерусалим (Кудс).Слични вести