Терористички напад во Африн

Голема е веројатноста нападот да е извршен од страна на терористичката организација ЈПГ/ПКК

1440079
Терористички напад во Африн

Во експлозијата на бомбата поставена во едно возило паркирано во центарот на Африн на северот на Сирија беа повредени 4 цивили меѓу кои имаше и деца.

Возилото беше уништено а исто така беше предизвикана голема материјална штета во околината.

Според претпоставките, голема е веројатноста нападот да е извршен од страна на терористичката организација ЈПГ/ПКК, која продолжува со окупираноста на подрачјата Тел Рифат и Мунбич, од каде што врши терористички акции во Баб, Азез, Џераблус и Африн.Слични вести