Билансот на Ковид-19 во Азија, Африка и Латинска Америка

Бројот на смртните случаи во Кувајт се зголеми за уште 3 и изнесува 306, додека бројот на заразените изнесува 37 533

1438246
Билансот на Ковид-19 во Азија, Африка и Латинска Америка

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот изнесува над 450 ıljadı, на заразените над 8 352 000, а на оздравените над 4 372 000.

Бројот на смртните случаи во Кувајт се зголеми за уште 3 и изнесува 306, додека бројот на заразените изнесува 37 533.

Бројот на смртните случаи во Оман се зголеми за уште 2 и изнесува 1 016, додека со раст на инфектираните за 810, вкупниот број се зголеми на 26 079.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Катар се зголеми за уште 2 и изнесува 82, додека бројот на инфектираните со раст од 1 097 се зголеми на 1 711.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за здравство на Мароко беше истакнато дека кај 54 лица беше дијагнозиран Ковид-19, додека 23 оздравеле.  Вкупниот број на заразени во земјата изнесува 8 985, додека бројот на оздравените изнесува 7 960.

Либија соопшти дека бројот на смртните случаи од Ковид-19 изнесува 10, додека на заразените 484. Во рамките на борбата против Ковид-19, Владата на Либија донесе одлука за спроведување полициски час во петок и сабота. Останатите денови полицискиот час ќе трае од 20.00 часот навечер до 06.00 наутро.Слични вести