Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица, а голем број се ранети

Во едно село провинцијата Борно во Нигерија од страна на неидентификувани лица е реализиран вооружен напад врз селани во кој загинаа 10 лица, а голем број се ранети

1436196
Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица, а голем број се ранети

Во реализиран вооружен напад во провинцијата Борно во западноафриканската држава Нигерија загинаа 10 лица, а голем број лица се ранети.

Функционерот на областа Агату Усман Сулеиман истакна дека неидентификувани лица извршија вооружен напад врз селаните кои се враќале од нива во областа Агату во провинцијата Бенуе. 

Сулеиман рече дека во нападот загинаа 10 лица, а голем број се ранети.

Тој воедно информира дека ранетите се префрлени на лекување во болница, дека на местото на нападот се испратени безбедносни сили и дека е започната истрага во врска со случајот.Слични вести