Во напад на терористичката организација Боко Харам во Нигерија загинаа 30 лица

Членови на терористичката организација Боко Харам реализираа вооружен напад во кој загинаа 30 лица, а голем број се ранети

1435745
Во напад на терористичката организација Боко Харам во Нигерија загинаа 30 лица

Во реализиран вооружен напад од страна на терористичката организација Боко Харам во североисточниот дел на Нигерија, загинаа 30 лица, а голем број се ранети. 

Според вестите објавени во националниот печат, еден анонимен функционер за безбедност членови на терористичката организација Боко Харам реализираа вооружен напад во селото Губио во провинцијата Борно. 

Истиот функционер за безбедност информира дека во нападот загинаа 30 лица, а голем број се ранети.Слични вести