Израелските сили притворија 17 Палестинци во Источен Ерусалим (Кудс) и на Западниот Брег

Локални извори истакнуваат дека израелските сили синоќа реализираа упади во некои области во Источен Ерусалим (Кудс) и на Западниот Брег

1434092
Израелските сили притворија 17 Палестинци во Источен Ерусалим (Кудс) и на Западниот Брег

Израелските сили, во Источен Ерусалим (Кудс) и на Западниот Брег кои се наоѓаат под окупација, притворија 17 Палестинци од кои едно дете.

Локални извори истакнуваат дека израелските сили синоќа реализираа упади во некои области во Источен Ерусалим (Кудс) и на Западниот Брег.

За време на овие упади, израелските сили со различни тврдења притворија 11 Палестинци на Западниот Брег и 6 мина Палестинци во Источен Ерусалим (Кудс).

Како што се истакнува, едниот од притворените Палестинци во Источен Ерусалим (Кудс) пред да биде приведен бил нападнат физички, додека меѓу притворените Палестинци на Западниот Брег се наоѓало и едно дете.Слични вести