Ракетен напад во близината на аеродромот во Багдад

Ракетата беше исфрлена од подрачјето Араб Худајр југозападно од Багдад

1432418
Ракетен напад во близината на аеродромот во Багдад

Во близината на аеродромот во Багдад беше извршен ракетен напад.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Безбедносната медиумска мрежа при ирачката влада беше истакнато дека во близината на аеродромот во Багдад беше извршен ракетен напад. Ракетата беше исфрлена од подрачјето Араб Худајр југозападно од Багдад.

Ирачките безбедносни сили почнаа со пребарувањето и истражувањето на сторителите на наведениот „терористички напад“.Слични вести