Преглед на смртните случаи од Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Министерот за здравство на Регионалната управа на северот на Ирак Саман Берзенџи рече дека состојбата со новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) излезе од контрола

1431261
Преглед на смртните случаи од Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот изнесува над 403 илјади, на заразените над 7 милиони, а на оздравените над 3 милиони 446 илјади лица.

Министерот за здравство на Регионалната управа на северот на Ирак Саман Берзенџи рече дека состојбата со новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) излезе од контрола и дека бројот на смртните случаи изнесува 24 лица, додека бројот на заразените 1 222.

Бројот на смртните случаи во Азербејџан се зголем за уште 4 и изнесува 88, додека бројот на новоинфектираните изнесува 314, Вкупниот број на заразени изнесува 7 553.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Узбекистан изнесува 17, додека бројот на новоинфектираните изнесува 121, Вкупниот број на заразени се зголеми на 4 302.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Таџикистан изнесува 76, додека бројот на новоинфекираните  се зголеми за 76 и изнесува 4 529.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Ирак се зголеми на 346, во Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) на 276, во Оман на 75, во Катар на 54. Бројот на инфектираните во Јордан се зголеми на 606, во Бахреин на 14 763.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Кувајт изнесува 246, додека на заразените 717. Џамиите во земјата кои 3 месеци беа затворени во рамките на мерките против Ковид-19, ќе се отворат в среда.Слични вести