Русија на режимот на Асад во Сирија му даде авиони од типот МИГ-29

Развиените и модерни борбени авиони од типот МИГ-29 почнувајќи од почетокот на овој месец ќе почнат со летови над воздушниот простор на Сирија.

1429645
Русија на режимот на Асад во Сирија му даде авиони од типот МИГ-29

Амбасадорот на Русија во Сирија рече дека на режимот на Бешар Асад му дадоа борбени авиони од новата група на МИГ-29.

Амбасадата на Русија во Сирија во објавата преку профиот на твитер истакна дека во рамките на воената и техничка соработка меѓу Русија и режимот на Бешар Асад во Сирија, режимот на Асад ја прими втората група на развиените борбени авиони МИГ-29.

Новинската агенција САНА на режимот на Асад, во веста што ја објави на 30 мај врз основа на еден воен извор истакна дека војската на режимот од Руската Федерација прими серија развиени и модерни борбени авиони од типот МИГ-29 и истите почнувајќи од почетокот на овој месец ќе почнат со летови над воздушниот простор на Сирија.Слични вести