Протести во главниот град на Аргентина, Буенос Аирес поради смртта на Џорџ Флојд

Големиот прој демонстранти кои се собраа на плоштадот Обелиско во центарот на главниот град Буенос Аирес со цел барање правда за Флојд и во знак на поддршка на демонстрантите во САД, маршираа до Трговската комора на САД

1428488
Протести во главниот град на Аргентина, Буенос Аирес поради смртта на Џорџ Флојд

Во латиноамериканската држава Аргентина беше одржан протест поради смртт на црнецот Џорџ Флојд во полициско насилство во градот Минеаполис во Соединетите Американски Држави (САД).

Големиот прој демонстранти кои се собраа на плоштадот Обелиско во центарот на главниот град Буенос Аирес со цел барање правда за Флојд и во знак на поддршка на демонстрантите во САД, маршираа до Трговската комора на САД.

Демонстрантите во своите раце носеа транспаренти на кои пишуваше „Правда за Џорџ Флојд“ и извикуваа слогани против американскиот претседател Доналд Трамп.

По смртта на црнецот Џорџ Флојд во полициско насилство за време на неговото приведување од страна на полицијата на 26 мај во градот Минеаполис во САД, во целата земја почнаа да се одржуваат протести кои повремено стануваат сцена на насилство, рушења, палења и судири.Слични вести