Во бомбашки напад во Сомалија загинаа 10 лица, а се неутрализирани 13 членови на Еш-Шебаб

Во реализиран бомбашки напад во Сомалија, чија цел беше возило за јавен превоз загинаа 10 лица, а 13 мина се ранети, додека во реализирани операции од страна на сомалиската армија се 18 членови на терористичката организцаија Еш-Шебаб

1426899
Во бомбашки напад во Сомалија загинаа 10 лица, а се неутрализирани 13 членови на Еш-Шебаб

Во реализиран бомбашки напад во Сомалија, чија цел беше возило за јавен превоз загинаа 10 лица, а 13 мина се ранети.

Хусеин Абди Али, полициски началник надлежен за областа Долно Шебеле, истакна дека е реализиран бомбашки напад врз минибус кој превезуваше цивили и дека во нападот животот го загубија 10 лица, а 13 мина се ранети.

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападот, меѓутоа е познато дека терористичката организцаија Еш-Шебаб често реализира крвави напади чија цел се безбедносните сили и цивилите.

По овој напад, сомалиската армија реализира операции во областа Долно Шебеле во кои се неутрализирани 18 членови на терористичката организцаија Еш-Шебаб.

 Слични вести