Во напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 14 војници, а тројца се ранети

Авганистанското министерство за одбрана соопшти дека талибански милитанти реализираа вооружен напад врз пограничната воена станица во населеното место Данд-и Патан во Пактија загинаа загинаа 14 авганистански војници, а тројца војници се ранети

1425656
Во напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 14 војници, а тројца се ранети

Во реализиран вооружен напад од страна на талибанските милитанти на воената станица на пограничните единици во провинцијата Пактија во Авганистан загинаа 14 војници, а тројца војници се ранети.

Авганистанското министерство за одбрана соопшти дека талибански милитанти реализираа вооружен напад врз пограничната воена станица во населеното место Данд-и Патан во Пактија.

Во соопштението се истакнува дека во нападот загинаа 14 авганистански војници, а тројца војници се ранети.

Како што се истакнува по нападот дошло до вооружен судир во кој имало тешки загуби и на страната на Талибан.

Засега не е објавено соопштение од Талибан во врска со нападот.Слични вести