САД на Кувајт ќе му продаде ракети Патриот

Конгресот во рок од 30 дена може да достави приговор на доставницата во врска со продажбата која што беше испратена.

1425659
САД на Кувајт ќе му продаде ракети Патриот

Американскиот Стејт департент соопшти дека е одобрена продажбата на ракетниот систем Патриот на Кувајт во износ од 1 милијарда 425 милиони долари заедно со пакетот за поправка и одржување.

Американската Агенција за одбрана, безбедност и соработка соопшти вредноста на 3 пакети кои беа обезбедени во рамките на надворешниот продажен пакет на Кувајт изнесува 800 милиони, 425 милионии 200 милиони долари.

Конгресот во рок од 30 дена може да достави приговор на доставницата во врска со продажбата која што беше испратена.Слични вести