Либиската армија продолжува да им нанесува загуби на милициските сили на пучистот Хафтар

Портпаролот на либиската армија полковник Мухамед Кунуну истакна дека армиските единици уништија 10 наоружани возила на милициските сили на пучистот Хафтар и дека е исчистена од милициските сили „значајна област“ на фронтовите Казирма и Ехја ел-Берије

1424871
Либиската армија продолжува да им нанесува загуби на милициските сили на пучистот Хафтар

Либиската армија соопшти дека јужно од главниот град Триполи се уништени 10 наоружани возила на милициските сили на Халифа Хафтар, водачот на нелегитимните вооружени сили во источниот дел на земјата и дека освен тоа „значајна област“ на фронтовите Казирма и Ехја ел-Берије е исчистена од милициските сили.

Портпаролот на либиската армија полковник Мухамед Кунуну во објавеното писмено соопштение истакна дека армиските единици уништија 10 наоружани возила на милициските сили на Халифа Хафтар, водачот на нелегитимните вооружени сили во источниот дел на земјата.

Кунуну воедно инфомира дека „значајна област“ на фронтовите Казирма и Ехја ел-Берије е исчистена од милициските сили.

 Слични вести