Билансот на Ковид-19 во светот: „Бројот на оздравените изнесува 2 милиони 290 илјади“

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во светот изнесува над 345 илјади, на заразените над 5,5 милиони

1423098
Билансот на Ковид-19 во светот: „Бројот на оздравените изнесува 2 милиони 290 илјади“

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во светот изнесува над 345 илјади, на заразените над 5,5 милиони, а на оздравените над 2 милиони 290 илјади лица.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Велика Британија која важи за седиште на Европа, во последните 24 часа се зголеми за уште 118 и изнесува 36 793. Бројот на заразените се зголеми за уште 2 409 и изнесува 259 559.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Италија во последните 24 часа, освен областа Ломбардија се зголеми за уште 50 и изнесува 32 785 лица. Бројот на заразените со пад од 158 се намали на 56 594 пациенти.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во болниците во Франција во последните 24 часа се зголеми за уште 35 и изнесува 28 367 лица. Бројот на заразенте се зголеми за уште 115 и изнесува 219 437.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Шпанија во последните 24 часа се зголеми за уште 70 и изнесува 28 752 лица. Дневниот број на смртните случаи во последните седум дена во земјата се движи под 100. Бројот на заразенте се зголеми за уште 246 и изнесува 772.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Црна Гора каде што најдоцна се јави во Европа, по 68 дена беше објавено дека нема активни случаи на заразување.  Според официјалните извори, вкупниот број на смртни случаи од Ковид-19 во Црна Гора изнесува 9, додека на заразените 324.Слични вести